Tectum Group ziet toekomst in oude Ford-site

Tectum Group ziet toekomst in oude Ford-site

Snel groeiend bouwbedrijf plant 3 miljoen aan investeringen

Een omzet en personeelsbestand die in 10 jaar tijd meer dan verdrievoudigden: Tectum Group, specialist in daken en gevels, kan bij de opening van hun nieuw hoofdkwartier op de oude Ford-site in Genk terugblikken op een mooie groei en maakt zich op voor stevige investeringen.

De voorbije 2 jaar werd 15 miljoen euro geïnvesteerd. De investeringen kaderden vooral in de aankoop en bouw van het nieuwe distributiecentrum in Genk dat vandaag officieel werd ingehuldigd. Ook de komende jaren zet Tectum Group zijn investeringspolitiek verder met 3 miljoen euro die voornamelijk in nieuwbouw en de uitbreiding en renovatie van bestaande sites geïnvesteerd zal worden.

De focus van het bedrijf ligt in de Benelux, maar ook Polen, waar ze een vestiging hebben in Warschau, is een belangrijke markt.

Vorige maand nog kondigde Tectum Group zijn participatie aan in Hollanddak, de grootste dakdekker van Nederland.

Tectum Group kende het afgelopen decennium een spectaculaire groei. De omzet groeide van 32 miljoen euro in 2007, naar 130 miljoen euro in 2017. Een meer dan verdrievoudiging. Deze groei wordt ondersteund door een almaar groter personeelsbestand. In 2007 telde Tectum Group 150 medewerkers, vandaag zijn er 420 medewerkers.

Rudy Evens, CEO van Tectum Group, schrijft het succes toe aan ondernemerschap: “Wij kijken steeds actief uit naar nieuwe partners om samen te groeien. Dit zowel aan toeleveringszijde als aan klantenzijde. Ook overnames zijn belangrijk om verder te groeien en zo te kunnen genieten van schaalvoordelen en een sterke positie in de markt te verwerven. Onze langetermijnvisie zorgt ervoor dat we geen schrik hebben om te investeren.”

Om de sterke groei van de afgelopen jaren op te vangen, verhuisde het hoofdkantoor van Tectum Group naar de nieuwe site in Genk, met zicht op de oude Ford-fabrieken. Een bewuste keuze.

“De locatie van ons nieuw hoofdkwartier is zowel een strategische als een symbolische keuze. Een centrale ligging in de Benelux was cruciaal om onze groei in binnen- en buitenland te kunnen verderzetten. Daarnaast hechten we ook veel belang aan de Limburgse verankering van ons bedrijf. Onze roots liggen hier en veel van onze medewerkers zijn uit de buurt afkomstig. Die roots en familiale waarden zijn belangrijk bij Tectum Group”, aldus Rudy Evens.

Meer info
RCA PR I Beatrijs Wouters | Tel. +32 11 590 590 I beatrijs.wouters@rca.be I www.rcapress.be